Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horoszkópok.:)

Cikkek

Szűz

2012.11.12

 

Pozitív jellemzők


- szerény és félénk
- pedáns és megbízható
- praktikus és szorgalmas
- intelligens és analitikus

Negatív jellemzők


- aggodalmaskodó és aggályoskodó
- túlságosan kritikus és kíméletlen
- maximalista és konzervatív

Személyiség-profil


Néha szerény, általában félénk, így a Szűz elég nehezen megközelíthető. Ez nem azt jelenti, hogy játssza a megközelíthetetlent vagy nem érdeklődik, hanem tényleg félénk. Különös módon, minél inkább kedvel, annál félénkebb a társaságodban. Nem a közeljövőben fog megtörténni, hogy a szerény Szűz harsányan fog viselkedni valakivel. Nagyon okos és agyafúrt, intelligens. Módszeres és rendkívül precíz. Lassan cselekszik, miközben elemzi a helyzetet, hogy a legjobb döntést hozhassa meg. Praktikus és kreatív, mindig új képességet fejleszt ki, ezáltal önmagát is folyamatosan fejleszti. A rend megszállottja. Bármit hajlandó megtenni azért, hogy rend legyen. Híres zsémbességéről és arról, hogy állandóan keresi a hibákat. A legtöbb Szűz félénk, befelé forduló. Hipochonder. Nagyon megbízható és pontos, lehet rá számítani. Mindig kihúz a bajból és mindent megtesz érted, még akkor is, ha ez nem tartozik a kötelességei közé. Ha utánanézel, észreveheted, hogy a legtöbb háborús hős csillagjegye Szűz, mivel a Szűz jegy szülöttje nagyon bátor. Hihetetlenül praktikus és szorgalmas, lehet arra számítani, hogy nem túl elnéző és könnyen rabjává válik dolgoknak. Hihetetlenül intelligens. Sok tudós és matematikus Szűz. A Szűz nagyon analitikus és addig nem nyugszik, amíg a felmerülő problémát minden aspektusból meg nem vizsgálta. A Szűz rendkívül sikeres részvényügynök, pénzügyi tanácsadó lehet és alkalmas minden olyan pályára, amihez éles elme szükséges. Ez a jegy az erkölcsösség szimbóluma, egy szűz jele, akinek a stílusa tisztességet és egyszerűséget sugall. A Szűz kiegyensúlyozott és átlagon felüli az intelligenciája. A család és a barátok előzékenynek, diplomatikusnak és lazának, néha zárkózottnak tartják. Tényleg használja az eszét: gyors gondolkodású és éles eszű. A Szűz híres az építő jellegű ötleteiről és józan tanácsairól, rendkívüljó intuíciókkal rendelkezik, ami segít neki abban, hogy megértse az emberi természetet és mások motivációit. A Szűz nagyon kritikus a lakhelyével és a kinézetével szemben és minden cselekedetében legfőképp a praktikusságra törekszik. Hű partner és barát, törődik azokkal, akiket szeret. Legtöbb öröme a társadalmi tevékenységeiből ered, annak ellenére, hogy sokan azt hiszik, hiányzik belőle a törődés és az érdeklődés. A Szűz gyakran kifejleszt magának olyan képességeket, melyek segítenek önmagát és közvetlen környezetét jobbá tenni. A kézzelfogható eredmények nagyon fontosak számára, ezért ezeket kiemelten is kezeli. A Szűznek is, mint minden maximalistának, fontos, hogy mindig biztos fogást találjon a környezetén. Még a legapróbb részletekbe is belemegy, hogy megértse valaminek a működését.

Egészségügyi problémák


A Szűz csillagjegyűek legérzékenyebb pontja a bélrendszer, amely az emésztőrendszer létfontosságú része. A belek és a has gyakran problémás területek a Szűznél. A Szűz részletesség iránti vonzalma gyakran hipochondriához vezet. A test és az elme ilyenkor eggyé válik, és ha bármi elrontja a részletesen kidolgozott folyamataikat, akkor az elme és a test is sérül. A bélbetegségek, gyomorrontás, bélgörcs és a belek gyulladása gyakran az indokolatlan stresszelés és aggodalmaskodás eredményei. Gyakran előfordulhat az álmatlanság is a Szűz jegyűeknél, mert képtelenek még akár csak időszakosan is kiiktatni az idegeskedést. A relaxáció, a meditáció, a rendszeres nyújtás, a masszázs és a mély lélegzetvételek segítenek neki ellazulni. A megelőző intézkedések sem elhanyagolhatóak, úgy mint az egészséges étrend megválasztása és a pihenés. A Szűz a legtöbb dologban kritikus, a megjelenés különösen fontos számára. A rendetlenség ismeretlen fogalom számára, irritálja. Ha minden harmonikus, akkor a Szűz visszabújik a saját kis világába. Tapintatos és ügyes, mindenkivel képes jól kijönni. Jól kommunikál, nyugodtnak és visszahúzódónak látszik. A természetes magatartásával és viselkedésével kivívja mások tiszteletét és csodálatát.

Nap jegy


A Szűz a zodiákus hatodik jegye. A görög mitológia szerint a Szűz csillagképe teszi halhatatlanná Astraea istennőt, Zeusz főisten lányát. Astraea-t elküldte apja, hogy éljen a halandók között, hogy tanítsa és irányítsa őket, hogy engedelmeskedjenek az "Aranykor" törvényeinek, mely időszak a béke és a bőséges termés kora volt. Azonban az emberiség idővel újra a maga sötét útját kezdte járni, és mivel Astraea ezt nem bírta elviselni, így otthagyta a halandókat és visszatért az istenek közé.

A csillagkép


A Szűz csillagkép a tavaszi és nyári éjszakákon az északi félgömbön látható, ősszel és télen pedig a délin. A Szűz helye 13 órás magasságnál van, 0 fokos elhajlással. A csillagkép a 80-adik és a -80-adik szélességi fokok között helyezkedik el. Legjobban májusban, 09:00-kor látható. A második legnagyobb csillagkép az éjszakai égbolton, kicsit marad csak le a rekorder Hydra mögött, kevesebb, mint kilenc négyzetfokkal. Arra, amerre a Szűz fekszik, található a Szűz Csoport, mely egy hatalmas terület galaxisokból. Akad köztük hatvan millió fényévnyire lévő is. A legfontosabb csillag a Szűz csillagképben a 'Spica'. Ez a csoport két legfényesebb csillaga közül a halványabb, a vörös színű Mars pedig a fényesebb.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Horoszkópok.:) | Hozzászólások: 0

Oroszlán

2012.11.12

 

Pozitív jellemzők


- nagylelkű és melegszívű
- kreatív és lelkes
- megértő és fogékony
- hűséges és kedves

Negatív jellemzők


- nagyképű és leereszkedő
- főnökösködő és gátló
- ellentmondást nem tűrő és türelmetlen

Személyiség-profil


Az Oroszlán egy nagylelkű személyiség, aki még az utolsó fillérjét is odaadná. Mindenkihez van egy kedves szava, ő az a melegszívű egyén, aki elsőként kezdené ápolni a lelked, ha letört lennél. Nagyon vonzó, színpompás személyiség, aki vonzza a körülötte lévőket. Szorgalmas és keményen dolgozik. Arra vágyik, hogy nagyban játszhasson, ugyanakkor megfelelő hangsúlyt tudjon fektetni az élet élvezetére is, ezen tulajdonságainak köszönhetően kiváló társaság. Mivel színpompás egyéniség és kicsattanó, megeshet, hogy háttérbe húzódik, ha a hatalmi pozícióját megkérdőjelezik. Nagyon fontoskodó és nagyképű tud lenni. A világ legkreatívabb emberei közül jónéhány Oroszlán jegyű. Az Oroszlán jegy testesíti igazán meg azt a kielégülést, ami az áldozatos, kemény munkát követi. Az Oroszlán jó szervező, tulajdonságai képessé teszik a vezetésre, hogyha ő lehet „A Főnök”. A dolgok akkor válnak érzékennyé, amikor az Oroszlán egy kevésbé erős ellenféllel találja szemben magát. Talán a legdominánsabb jellemzője a mérhetetlen büszkesége, ami általában a sznobságával és nagyképűségével hoznak kapcsolatba. Az Oroszlán sokszor úgy érzi, hogy ő az állandó vezető, ezért könnyen nagyképűvé és basáskodóvá válik. Megértő, hajlandó új dolgokat kipróbálni, ami egy kicsit veszélyes is rá nézve, mert néha felesleges kockázatot vállal. Az Oroszlán nyitott minden javaslatra, de nagyon gyorsan elunja magát. Mindig hűséges a szerelméhez, nagyon ritkán lehet olyan oroszlánt találni, aki megcsalta a párját. Ha szeret, akkor nagyon szeret és megvédi a szerettei becsületét.

Egészségügyi problémák


Energikus és pozitív, hajlamos rá, hogy addig foglalkozzon mások egészségével, míg végül a saját igényeiről is meg feledkezik. A legtöbb Oroszlán hajlamos azt hinni, hogy középkorúan is határtalan energiája lesz, de egyszer el kell fogadnia, hogy ő sem halhatatlan. A nehéz ételek és finom borok utáni ellenállhatatlan vágya vezethet a végzetéhez. Az oroszlán legtöbb energiáját a háta és a szíve emészti fel, ugyanakkor ez a két terület is a legsebezhetőbb a szertelen viselkedése miatt. Tulajdonképpen egy jó diéta és az azt követő edzés hatásosan megállítja azt a csípőtájon kezdődő hízást, amiről az Oroszlán általában tudomást sem vesz. Mivel mindig maximumon pörög, az Oroszlánnak is szüksége van a feltöltődésre. A boldogtalan Oroszlán könnyen depresszióba eshet, és a falánkság eredményeképpen kialakulhat nála a rettegett gyomorduzzanat vagy hátfájdalom. Fordíts időt az edzésre és szerezz be egy diétás étrendet! Annak ellenére, hogy az oroszlán félelmetesen magabiztosnak tűnik, dagad az önbizalomtól és szeret a társaság középpontja lenni; sosem vallaná be, hogy legbelül nagyon is érzékeny. Ha az oroszlán a környezetében lelkes támogatókra talál, akkor bizonyítani tudja, hogy remek vezető. Az Oroszlán ténylegesen jól tudja magát érezni egy romantikus kapcsolatban, vagy szerelmi viszonyban. Nagyon szenvedélyes és keresi a lehetőségeket, hogy még több szeretetet tudjon adni és jobban elkényeztethesse szeretete tárgyát.

Nap jegy


Az Oroszlán az ötödik zodiákus jegy. A görög mitológia szerint Héra egy vérengző szörnyet, a nemeai oroszlánt küldte, hogy próbára tegye az ellenségét, Herkulest. Ez volt az első Herkules 12 megmérettetése közül. Az oroszlán bőre olyan kemény volt, hogy azt nem sérthette fel még egy lövész nyila sem. Herkules elfogta az oroszlánt a barlangjában és puszta kézzel megfojtotta annak ellenére is, hogy a dulakodás közben elvesztette egy ujját. Miután megölte az oroszlánt, megnyúzta és magára öltötte a prémet, így sérthetetlenné vált minden későbbi ellenfelével szemben.

A csillagkép


Az oroszlán csillagkép könnyen felfedezhető, ha a tavaszi égbolton dél felé nézünk. A sarló alakú forma alsó, fényes csillagának neve Regulus. A csillag a nevét a híres csillagásztól, Kopernikusztól kapta. Ez a csillagkép összetéveszthetetlenül hasonlít névadójára, az oroszlánra. Magába foglalja a jól ismert kék törpecsillagot, a Regulust és egy sor másik csillagot. A Regulus a jobb alsó csillaga a képnek és kilencven fényévnyire van a Földtől. Ötször akkora, mint a Nap. Az Algieba a kép második legfényesebb csillaga és ha teleszkópon keresztül vizsgáljuk meg, akkor tulajdonképpen két aranyszínű csillagot láthatunk.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Horoszkópok.:) | Hozzászólások: 0

Rák

2012.11.12

Pozitív jellemzők


- szeretetteljes és érzelmes
- agyafúrt és óvatos
- érzékeny és gondoskodó
- intuitív és jó a képzelőereje
- megértő és védelmező

Negatív jellemzők


- határozatlan és szeszélyes
- túlságosan érzelmes és igen érzékeny
- ragaszkodó és szeret birtokolni

Személyiség-profil


A Rák jegy az egyik leggondoskodóbb jegytípus az összes közül. Nagyon szeretetteljes, a családot és a barátokat többre tartja a pénznél és a hírnévnél. A Ráknak általában van háziállata, mert imád gondoskodni, dédelgetni. Nagyon intuitív és remek képzelőerővel rendelkezik, ezért jó művész, vagy tervező válhat belőle. Megtalálható minden helyen, ahol kreativitásra, vagy harsányságra van szükség. Nem szabad alábecsülni a határtalan kreativitását. Szabadságszerető, merész és felfedező alkat. Szereti a kalandokat, öntudatos és bővelkedik energiában. Vállalkozó szellemű, képes napkeltétől napnyugtáig dolgozni, inkább fut, mint sétál. Természeténél fogva energikus és nagyon nyílt. Nem vállal felesleges kockázatot, kicsi a valószínűsége hogy egy Rák bármit is feltegyen bizonytalan fogadásokra, kalandokra. Nyugodt lehetsz afelől, hogy a Rák egy kérdést minden szemszögből megvizsgál, mielőtt meghozza a végső döntését. Általában elhamarkodott, és hírtelen haragú, néha akár még házsártos és agresszív is tud lenni. Gyakran érzelmes és nagyon érzékeny. Néha türelmetlen, ugyanakkor körmönfont. Sőt jellemző rá az önsajnálat és az engesztelhetetlenség, és szeret birtokolni. A Rákot védelmezőnek és szimpatikusnak találja a környezete. A Rák könnyen átérzi mások fájdalmát és problémáit, legyen az fizikai, anyagi vagy érzelmi jellegű. Segít is a helyzet megoldásában egészen addig, amíg úgy érzi, hogy előnye származhat belőle. Jó periódusában a Rák jegyű ember gondoskodó, kedves és együtt érző, belső kényszertől hajtva törődik és gondoskodik az emberekről. Ez a jellemvonás a családi kapcsolatokban is megnyilvánul. Ez jellemző a Rák személyiségének jobbik felére. Ugyanakkor homály fedi a jellemzően én-központú és a vállalkozó szellemű másik oldalát. Érzelmes és szentimentális, ezért sokszor nagyon sértődősnek tűnhet. Általában nagyon jól érzékeli a dolgokat és éles megfigyelő, megvan a képessége, hogy képzeletben összerakja darabkáiból a képet. Elmélkedő, és jó a koncentráló képessége. Kreatív, természetétől fogva jó tanuló, és kitűnő analitikus. Általában a Rák a legjobb tanuló, bármit elsajátíthat, amit igazán akar. Agyafúrt és intuitív, leleményes és jó a képzelőereje, ugyanakkor jól tudja, mikor van másokra is szüksége. Szereti a kalandokat és bővelkedik energiában, mindig magabiztosnak látszik. De nagyon vastag külső burkon kell ahhoz áthatolni, hogy megismerhessük a látszólag nyájasabb énjét. Néha a gondoskodása hirtelen védelembe fordul át, párosulva a hullámzó kedélyállapotával és kirohanásaival. A Rák erőteljesen védelmezi felszín alatti sérülékenységét. A külső burok keménynek és áthatolhatatlannak tűnik, de legbelül a Rák érzékeny, még akkor is, ha ezeket a tulajdonságait nagyon jól képes titkolni a külvilág elől.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Horoszkópok.:) | Hozzászólások: 0

Ikrek.:)

2012.11.12

 Én is Ikrek vagyok, és rám minden nagyon igaz.:) :$

 

Pozitív jellemzők


- nagyon sokoldalú, gyorsan elsajátít bármit
- beszédes és éles eszű
- okos és udvarias
- energikus

Negatív jellemzők


-hajlamos az idegességre és a merevségre
- nem következetes, felületes
- kíváncsi és ravasz

Személyiség-profil


Rugalmasan kezeli a legtöbb helyzetet. Az Ikreket megismerve felfedezheted, hogy ő az egyik legalkalmazkodóképesebb ember, akivel valaha találkoztál. Az Ikrek jegyű személy ismert arról, hogy képes leküzdeni a nagyobb akadályokat és megfejteni a rejtélyeket. Eme csillagjegy szülöttje képes minden rossz szituációból kihozni a legtöbbet. Érthető, sokoldalú és kíváncsi. Intellektuális típusú, első benyomásra vonzó. A legtöbb ember megkedveli már első találkozáskor, természetesen kommunikál, vidám és szórakoztató, picit romantikus is. Híres a kettős természetéről, kedve percről-percre változhat. Lobbanékony természetű. Néha csak a vita kedvéért veszekszik, néha kicsit ingatag. Az Ikrek jegyű emberek intelligensek. Szellemes és kész alkalmazkodni a feltételekhez. Kíváncsi természete miatt sokoldalú, de nem következetes, amikor a ravaszságról van szó. Az Ikrek profi információszerzésben és szinte minden tettet véghez tud vinni, amíg meg nem unja az adott feladatot. Közismert arról, hogy a semmiből is képes létrehozni valamit, ha érdekesnek találják az adott kihívást. Az Ikreket legtöbbször azon kaphatod rajta, hogy két dolgot csinál egyszerre. Az Ikreknek jól vág az esze és néha nagyon érzékeny. Általában nagyon gyengéd, nagylelkű és lobbanékony. Hirtelen természetű, de gyorsan túlteszi magát a dolgokon, ritkán haragtartó. Vidám és spontán, a legtöbb Ikrek a buli középpontja, ezzel biztosítva magát és a többieket, hogy sosem fognak unatkozni. Az Ikrek jegyű legtöbbször kiérdemli, hogy tiszteljék. Bájos és megnyerő, az ismeretségi köre többsége kedveli. Kedvétől függően gyengéd vagy szenvedélyes. Irtózik a monotonitástól, gyorsan unatkozni kezd, ha sokáig egy helyben kell maradnia. Az Ikrek csillagjegyben születettek általában nagyon kommunikatívak. Kitűnő az előadó képességük. Megfigyelhető, hogy a legtöbb Ikrek jegyű a média vagy a kommunikáció világában szép karriert fut be. Az Ikrek általában a család "agya", jó sok esze van! Ha a tömegben van esély arra, hogy valaki tudhatja egy rejtvény megfejtését, egy Ikreket érdemes megkérdezni!

Egészségügyi problémák


Az Ikrek természetéből adódóan nyugtalan, figyelnie kell az idegeikre, ezzel pedig kétszeres energiát használ fel. Következetlenségéből adódóan zavart, sokszor olyan alapszükségleteiről is megfeledkezik, mint az evés vagy az alvás. Mivel az Ikrek folyamatosan túlpörgeti az idegrendszerét, ezért mentális problémák és idegösszeomlás fenyegethetik. Az Ikrek jegyűek különösen hajlamosak a légzőszervi megbetegedésekre. Leggyakrabban megfázással vagy influenzával küzdenek. Még akkor is vonakodnak a pihenéstől, amikor szükséges lenne. A megfázások hosszúra nyúlhatnak, mivel az Ikrek blokkolják a tudatukat az egyszerre a fejükben keringő gondolatokkal, amire a szervezetük orrdugulással reagál. Az ujjak, kezek, karok és a vállak szintén veszélyes pontok. Mindezek tudatában a masszázzsal való kezelés jó befektetésnek bizonyulhat! Relaxálási technikák az Ikreknek: csenddel vagy a gondolatok kordában tartásával elháríthatják a folytonos mentális nyugtalanságot. Kettős természetének köszönhetően társaságkedvelő és pezsgő, ami hajlamossá teszi arra, hogy energiája kiszámíthatatlan legyen. A rendszeres fitnesz, étkezések és a pihenés csökkenthetik a hangulatingadozásait. Az Ikrek képes úszni az árral, legtöbbjük sok mindenhez ért. Rugalmas és sokoldalú. Képességei és érdekes vérmérséklete miatt ő lehet az az ember, akit mindenki ismerni akar... egészen addig, amíg a másik oldala előtérbe nem kerül. Sokszor ellentmondó kedélyállapotok uralkodnak rajta, és a jegy szülötteinek egyik rossz tulajdonsága az alaposság hiánya. A legtöbb Ikrek nem megbízható, és amikor bosszúsak, nagyon csípős nyelvűvé válnak. Sokuk nagy sikereket ér el a kommunikáció terén, élénk és társaságkedvelő személyiségükkel emelkednek ki. Az "A típusú" személyiségük buzgó és energikus, megvan benne a "meg tudom csinálni" érzés. Azt gondolják, hogy mindig igazuk van és gyorsan hoznak döntéseket, a következő pillanatban pedig hírtelen meggondolják magukat, ezért gyakran ellentmondásba keverednek önmagukkal.

Nap jegy


Az Ikrek a zodiákus harmadik jegye. A görög mitológia szerint Léda és Zeusz házasságából született ikerpár neve Castor és Pollux volt. A történet szerint, Pollux menthetetlenül szomorkodott testvére, Castor halála miatt, akit egy csatában öltek meg. Annyira kesergett, hogy Zeusz feltámasztotta Castort. Hogy ezt meghálálják Zeusznak, egyik nap az Olymposon, másik nap pedig Hádésznál kellett lakniuk.

A csillagkép


Az Ikreket tényleg nem nehéz megtalálni. Csak a két fényes csillagot kell keresni, melyek az ikrek fejeit ábrázolják. A nevük (fogadjunk, hogy kitalálod) Castor és Pollux. Ha ezek megvannak, keress még négyet hozzájuk közel, amik az ikrek kezeit és lábait szimbolizálják. Az Ikrek csillagkép egyike azon keveseknek, amelyek nagyon hasonlítanak arra a szimbólumra, mellyel jelöljük a jegyet. Sok különböző civilizáció megfigyelte már ezeket az ikreket az égen a történelem során. Az ókori görögök Pollux és Castor néven azonosították őket, az ikrekén, akik Lédától és a görögök főistenétől, Zeusztól származtak. A rómaiak máshogy gondolták, ők Romulusz és Rémusz, Róma alapítóinak képét vélték látni a csillagokban. Abban azonban mindkét nép története megegyezik, hogy az ikreket egy kentaur, Chiron nevelte fel. Az Ikrek csillagkép grafikailag egy ikerpárt mutat, akik egymás kezét fogják. A kép két legfényesebb csillaga a Castor és a Pollux. A jobb oldali iker Castor, a bal oldali pedig Pollux. A Pollux a legfényesebb és a rendszerünkhöz legközelebbi csillag.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Horoszkópok.:) | Hozzászólások: 0

Bika

2012.11.12

 

Pozitív jellemzők


- megbízható és nagyon türelmes
- hihetetlenül kedves és szeretetteljes
- nagyon határozott
- megfontolt

Negatív jellemzők


- hajlamos a féltékenységre
- sértődékeny és hajthatatlan
- mohó és csak a saját vágyai kielégítésére koncentrál

Személyiség-profil


Valószínűleg élveznéd, ha valaki olyan mellett lehetnél, aki a Bika jegyében született. A Bikák hihetetlenül megértő emberek és nagyon megbízhatóak. Ha egy Bika megígéri, hogy egy adott időben, egy adott helyen lesz, akkor szinte biztos, hogy így is fog történni. Kitűnik azokban az üzleti dolgokban, melyeket nagy biztonsággal kell kezelni, és kreatív tervezéssel kell megvalósítani, valamint nagy gondot kell fordítani a részletekre. Nagyon befelé forduló, barátságos és hihetetlenül hűséges, rejtett energiával keresi a lehetőséget, hogy bizonyítsa az elkötelezettségét. Látható, hogy túl nagy benne a birtoklási vágy, és túl rugalmatlan. Néha úgy tűnik, hogy kapzsi, és nem túl kreatív. Talán sokszor sértődékeny is, ami természetéből adódik, ezzel magyarázható, hogy makacsnak és szűk látókörűnek tűnik. A Bika állhatatosnak és szenvedélyesnek tűnik, azonban kötelességteljes természetű. Sokszor bájosnak és sztárokhoz hasonlóan jóvágásúnak festik le magukat. A Bika vonzódik a biztonsághoz, és keresi az utat, hogy érzelmileg is elégedett legyen. A legtöbb Bika fontossági listáján a stabilitás kiemelkedő helyen áll. Természetüktől fogva keményfejűek, de lassan és higgadtan cselekszenek. A biztonság és az érzelmi kötődés nagyon fontosak számukra. Szükségleteik általában biztonságos határok között érhetőek el, mindez óriási türelmet követel meg részükről. Alapos, megfontolt út a végrehajtásig, ez valójában a Bika maga. Biztonságosnak tűnő kapcsolatokat keres, főleg, ha szerelemről van szó. Az, hogy annyi időt töltsön a partnerével, amennyi szükséges a hűségen alapuló párkapcsolat megszilárdításához, számára nem megterhelő. Természetétől fogva fundamentalista, ezért birtoklási vágya akár nyomasztóvá is válhat. Előfordulhat, hogy képtelen azt a szabadságot biztosítani partnerének, melyet az igényelne egy hosszan tartó kapcsolatban. A kitartósága és a lassú változtatóképessége miatt csak a nagy rábeszélőképesség, és egy jó üzlet segíthet őt kimozdítani a komfortzónájából. Ezek a melegszívű emberek nagyon sokat törődnek a körülöttük lévőkkel. A Bika jegyűeket körülveszik az állatok, mert a felhalmozódó szeretetüket nekik adják. A jegy szülöttei nem otthonülő típusok. Szeretnek túrázni, biciklizni vagy bármilyen más formában kapcsolatba kerülni a természettel. A Bika nagyon állhatatos, munkáját nem hagyja abba, amíg el nem végezte azt. Nagyon ritkán kaphatod azon, hogy ellógja az időt, vagy kihúzza magát a kötelessége alól. Nem szereti a kockázatot, az élete minden területén nagy biztonságérzetre van szüksége. A Bika az új befektetéseknél is a biztonságra törekszik, még a profit növelésénél is. A Bika a zodiákus második jegye és olyan tulajdonságokkal bír, amire mások okkal lehetnek irigyek. Céltudatosságot sugároz, megbízhatóságot, hűséget, megnyerő feddhetetlenséget. Lelki erejéről árulkodó légkör veszi körül, mely azt az érzést kelti, hogy a Bika nagyrabecsülést és tiszteletet érdemel. Az árnyoldala ennek az idealizáltságnak, hogy a természetes birtoklási vágyuk elriaszthatja azokat, akik nem szeretik, ha irányítják, vagy elnyomják őket. A Bika sokszor ragaszkodik a részletekhez. Üzleti és magánéleti sikerekben bővelkednek, hála az aprólékos, részletekben gazdag kockázati elemzéseiknek. Gazdagokká és híresekké is válhatnak a körültekintő tervezgetésük segítségével, és azon dolgok aktív keresésével, melyek fontosak számukra.

Egészségügyi problémák


A jegy szülöttei annak ellenére, hogy szívósak és odaadóak, a belső kényszer hatására, hogy élvezzék az életet, belekergetik magukat a lumpolásba. A nehéz ételek és az édességek nagy kihívás elé állíthatják a Bikát. Mivel a Bikának is van pajzsmirigye, a jó anyagcsere fenntartása a legfontosabb számára, a súlygyarapodás problémája ugyanis az idő előrehaladtával elkerülhetetlenné válik. A Bikák érzékenyek a torokgyulladásra, ami arra figyelmezteti őket, hogy oda kéne figyelniük az egészségükre, és egészségesebb életmódot kéne folytatniuk. A Bika érzékeny pontja a nyaka, a torokkal és a hangszálakkal együtt, ezek megsínylik a túl sok feszültséget. A feszültség sokszor a túl sok megerőltetés eredménye, és ez a hangszalagokon fejti ki hatását, valamint gégegyulladáshoz is vezethet. Az izmokban a feszültség gyulladáshoz és a nyaki izmok érzékenységéhez is vezethet. Más egészségügyi problémák pedig, mint az elhízottság, a mandulagyulladás és a golyva arra emlékeztetik a Bikát, hogy ha lazábban vennék a dolgokat, akkor könnyebb lenne nekik fenntartani az egészséges életmódot.

Nap jegy


A Bika a második csillagjegy. A görög mitológia szerint Zeusz vágyakozott egy fiatal szűz után, akit Europénak hívtak. Ez a lány volt a föníciai király lánya. Egy nap, amikor Európa virágot szedett a társaival, Zeusz egy hatalmas, fehér bika képében jelent meg előtte. Europé meglátta ezt a szépséges állatot és elhatározta, hogy meglovagolja. Zeusz ekkor átkelt vele a folyón és elvitte Kréta szigetére. Itt Europé 3 fiút szült neki: Minas-t, Kréta királyát; Rhadomathes-t, a Kiklád szigetek királyát és Sarpedont, Lycia hercegét.

A csillagkép


A Bika csillagkép legfényesebb csillaga az óriási narancssárga színű Aldebaran, egy furcsa kinézetű csillag, ami a bika szemét jelképezi. Elég közel van a mi naprendszerünkhöz, mindössze 65 fényévre található. Lényeges helyet foglal el ebben a csillagképben az a kék csillag is, ami a bika szarvának északi csücskét jelképezi. A Bika a leginkább felmagasztalt a 3 Föld-jegyből. Megtalálható benne az Aldebaran csillag, az éjszakai égbolt egyik legfényesebb csillaga. Van olyan is, amelyik 55 fényévnyire van tőlünk. Szintén a Bika csillagképben található egy csillagcsoport, amit Plejádoknak vagy Fiastyúknak neveznek, ez egy 6 csillagból álló csoport, ám valójában a Plejádok minden csillaga egy néhányszáz, egymáshoz nagyon közeli csillagból álló csillagcsoport, innen több száz fényévnyire.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Horoszkópok.:) | Hozzászólások: 0

Kos

2012.11.12

 

Pozitív jellemzők


- szereti a kalandokat, nagyon energikus
- találékony és nagyon bátor
- magabiztos és lelkes
- agyafúrt és gyors észjárású
- szenvedélyes és forróvérű, kifejező
- jó érzéke van a sürgős dolgokhoz

Negatív jellemzők


- néha nagyon én központú és sokszor hirtelen haragú
- lobbanékony és türelmetlen
- felesleges kockázatot vállal
- sokszor halogatja a dolgokat

Személyiség-profil


A Kos keresi a kalandot, és átlagon felüli energiákkal bír. Úttörő, mindig az első, aki kockázatot vállal. Kétség sem fér hozzá, hogy a legtöbb „day trader” (a tőzsdei részvénykereskedelem egyik legkockázatosabb formája) Kos volt, amikor ez a szakma először felkapottá vált. A Kost a kortársai bátor vezetőjüknek ismerik el, aki nem fél a kockázatvállalástól, általában bízik az „Ő úgyis jobban tudja” frázisban. A Kos gyorsan megérti a lényeget, de általában nem tölt azzal időt, hogy közelebbről is megismerje a tényeket. De adj csak a lobbanékony Kosnak egy ügyet, vagy egy jó okot arra, hogy harcoljon valamiért, egy megoldandó problémát, vagy egy mérlegelendő új ötletet, és szembetalálod magad ezzel a dinamikus személyiséggel, aki azonnal felnő a feladathoz. A Kos egy nagyon dinamikus ember, aki azonnal magára vonzza a figyelmet, amint belép egy helyiségbe. Csak a tisztánlátás kedvéért: a Kos lenne az első, aki kockáztatná a saját életét, hogy megmentse a Tied, ugyanakkor az is ő lenne, aki először összeszidna, mert kockáztattad az életed! A Kos a zodiákus első jegye, az első az összes modern (vagy régi) nap-jel listán. Ez bőven elég is, mert gyakran emiatt válnak a Kos jegy szülöttei "én vagyok az első" típusú emberekké. Nagyon aktív és társaságkedvelő, megvan minden mentális eszköze, hogy otthagyja a kézjegyét a világban. Sajnos ez vezethet akár egy önző, egoista életszemlélethez is néhányuknál. A pénz és a siker sokszor megtalálja a jegy szülötteit, nagyon sok híres ember kos jegyű. Ezért ne lepődj meg, ha a körülötted lévő Kosok közül sokaknak vannak nagy álmai és tervei egy szebb jövő reményében.

Egészségügyi problémák


E csillagjegy szülötte átlagon felüli jó egészségnek örvendhet, nagyon életerős és erős alkat. Mivel türelmetlen, mindig készen áll az új kihívásra, így a Kosoknak egyszerűen nincs idejük betegnek lenni. Hihetetlen erejük van a gyógyuláshoz, és amikor betegek, gyorsan felépülnek. A leggyakoribb betegségük a fejfájás és a láz, de ezek gyors lefolyásúak. Ez érdekes, mivel tűz jegyűek. Hatalmas a kitartásuk, és sokszor úgy tűnik, csak az adrenalin táplálja őket. Ez az oka annak, hogy fáradhatatlan munkaerők, de ha nem kapják meg a pontos utasításokat, akkor a lendületük hamar elfogy. A Kosnak be kell látnia, hogy nem szuperhős, nem sebezhetetlen, és neki is szüksége van pihenésre. Egy gyors séta, vagy a versenysport az, ami ahhoz kell, hogy levezesse a felgyülemlett feszültséget. Az energiája néha nagyokat hullámzik, így az étrendje nagyon fontos. A Kosok kerüljék a kávét és a cukrot, mert ezek fokozzák a stresszt.

Nap jegy


A Kos az első zodiákus jegy. A görög mitológia szerint, a kos volt az, akinek a Hermész által küldött arany gyapjúval meg kellett védeni a két királyi gyermeket: Phryxus-t és Hellé-t, eképpen lehetővé téve nekik, hogy megmeneküljenek a feláldozás elől, amelyre az anyósuk szánta őket. A kost áldozták fel Zeusznak, melynek gyapját megtartották és őriztették egy sárkánnyal. Végül, Jason és az argonautái szerezték meg, akik az Argo nevű hajón érkeztek.

A csillagkép


A Kos az egyike a legkevésbé szembetűnő csillagképeknek, és mindössze csak két csillagja van a harmadik fényrend felett. A Hamal és Sheratan a csillagkép Alfa és Béta csillagai. A megszokottal ellentétben, ez a két csillag nem csak közelinek tűnik az égen, hanem csupán 6 fényévnyire helyezkednek el egymástól.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Horoszkópok.:) | Hozzászólások: 0
 

 


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 23506
30 nap: 66
24 óra: 1